kwiatkibratki

kwiatkibratki

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 922]

Flan

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Świetny deser, flan, flan, flan

Flan

Składniki:

Flan

 

 

Sposób przygotowania:

Flan
Z połowy cukru przygotować karmel. Wlać 2 łyżki soku z cytryny i 3 łyżki gorącej wody. Mieszać do rozpuszczenia. Po czym wypełnić żaroodporną formę. Utrzeć jajka z żółtkami, śmietaną, mlekiem i 8 łyżkami cukru. Zalać zastygnięty karmel w formie. Formę wstawić na blachę napełnioną wodą. Piec w temp. 175 st. C przez 90 minut. Z pozostałego cukru przygotować karmel. Wsypać orzechy, dodać pozostały sok. Zasypać deser.

Tagi:

jajko jajka