kamazka439

kamazka439

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 515]

Fontanna czekoladowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

na urodziny dla dziecka...

Fontanna czekoladowa

Składniki:

Fontanna czekoladowa

 

  • 4 czekolady mleczne
  • 1/2 szklanki mleka
  • cukier waniliowy
  • owoce – różne
  • chrupki
  • żelki

Sposób przygotowania:

Fontanna czekoladowa
Czekoladę połamać na kostki, wrzucić do garnka, wlać pół szklanki mleka i wsypać cukier waniliowy. Podgrzewać na wolnym ogniu aż się rozpuści. Nie gotować. Wlać do fontanny. Rozkosz podniebienia !!! Pokroić np: ananasa, brzoskwinie lub inne owoce w kostkę. Mogą być też chrupki, żelki lub inne według uznania. Nadziewać na wykałaczki i maczać płynącą czekoladą z fontanny.

Tagi:

czekolada