Sposób przygotowania:
Francuskie rogaliki z czarnym sezamem1.
Przygotowałam ciasto francuskie, które rozwinęłam, a następnie radełkiem pocięłam na trójkąty.
2.
Kolejnym krokiem było dokładne posmarowanie powidłami śliwkowymi każdego trójkąta c ciasta francuskiego.
3.
Teraz każdy posmarowany trójkąt zwinęłam w rogalik, począwszy od szerszego brzegu. Całe jajko roztrzepałam widelcem i posmarowałam wierzchy rogalików.
4.
Posmarowane rogaliki jajkiem kolejno maczałam w czarnym sezamie. Potem blachę wyłożyłam papierem do pieczenia, na której ułożyłam rogaliki gotowe do pieczenia.
5.
Wcześniej nagrzałam piekarnik do 200 stopni i gdy osiągnął swoją temperaturę włożyłam blachę z rogalikami. Piekłam je przez 15 minut.
6.
Upieczone rogaliki wystudzić na kratce.
7.
Smacznego !