tigeerek

tigeerek

Kucharz
[Przepisów: 7]

Francuskie rurki z kremem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne rurki z kremem oproszone cukrem pudrem dla wszystkich łakomczuchów i nie tylko :)

Francuskie rurki z kremem

Składniki:

Francuskie rurki z kremem

 

  • ciasto francuskie (jedno opakowanie)
  • cukier puder
  • odrobina oleju
  • Foremki do rurek

 

  • śmietanka 30 %
  • krem karpatka

 

 

 

Sposób przygotowania:

Francuskie rurki z kremem
Cisto francuskie rozwijamy i tniemy paski o szerokości około 2 cm. Paski nawijamy na natłuszczone foremki tak by lekko się pokrywały . Wstawiamy je do piekarnika na 20-24 min 200 stopni tak by były przyrumienione. Wyjmujemy je z foremek i studzimy.Następnie ubijamy śmietankę według instrukcji lub krem karpatka. Rurki napełniamy śmietanką lub kremem i obsypujemy cukrem pudrem