Sposób przygotowania:
Galaretka cytrynowa winna.
Do garnka wlać wodę,wsypać skórki z cytryny i pomarańczy oraz
przyprawy zapachowe.Doprowadzić płyn do wrzenia i odstawić na
bok.Wyjąć cedzakową łyżką skórki i przyprawy zapachowe jak
goździki,anyż i korę cynamonową na talerzyk,rozpuścić żelatynę i
odstawić na 15 min.a do garnka wlać wino białe słodkie i sok wyciśnięty z cytryny bez pestek.Wymieszać dokładnie,wlać do foremek,a jak wystygnie,wstawić do lodówki.Przed podaniem na stół zanurzyć foremki w gorącej wodzie,odwrócić na półmisku do
góry dnem i wybić galaretkę z foremek.Podawać deserki na osobnych talerzykach deserowych i ozdobić kleksami bitej śmietany i listkami świeżej mięty.
przyprawy zapachowe.Doprowadzić płyn do wrzenia i odstawić na
bok.Wyjąć cedzakową łyżką skórki i przyprawy zapachowe jak
goździki,anyż i korę cynamonową na talerzyk,rozpuścić żelatynę i
odstawić na 15 min.a do garnka wlać wino białe słodkie i sok wyciśnięty z cytryny bez pestek.Wymieszać dokładnie,wlać do foremek,a jak wystygnie,wstawić do lodówki.Przed podaniem na stół zanurzyć foremki w gorącej wodzie,odwrócić na półmisku do
góry dnem i wybić galaretkę z foremek.Podawać deserki na osobnych talerzykach deserowych i ozdobić kleksami bitej śmietany i listkami świeżej mięty.
Smakowita