blagro1

blagro1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 505]

Galaretka mleczno truskawkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Szybkie i smaczne na każdą kieszeń.

 Galaretka mleczno truskawkowa

Składniki:

Galaretka mleczno truskawkowa

 

  • 1,5 szklanki mleko,
  • 1 szklanka truskawki,
  • 4 łyżki cukier puder,
  • 1 opakowanie cukier waniliowy,
  • 2 łyżki żelatyna

 

Sposób przygotowania:

Galaretka mleczno truskawkowa
Namoczoną wcześniej żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, zagotować. Mleko zagotować, dodać do niego rozpuszczoną żelatynę. Gdy ostygnie dodać cukier puder i cukier waniliowy. Truskawki połączyć z mlekiem i miksować do momentu, aż masa zacznie gęstnieć. Masę rozłożyć do kompotierek i odstawić do skrzepnięcia.