Sposób przygotowania:
Galaretka podwójnie czerwona z jogurtem.
Każdą z osobna galaretkę przyrządzić wg.przepisu na odwrocie,
rozpuścić,rozmieszać i zestawić do wystudzenia.Dwie łyżki żelatyny namoczyć i czekać,aż spęcznieje,potem zmiksować blenderem jogurt,dodając żelatynę.Potem odstawić do lekkiego stężenia.Przygotować niewielką foremkę okrągłą lub prostokątną,
zrobić miejsce w lodówce,a do formy wlać wpół stężałą czerwoną galaretkę owocową i wstawić na 30-40 min.do lodówki,potem białą
jogurtową jak stężeje ta pierwsza na kolejne pół godziny,a jak stę-
-żeje,znowu wylać czerwoną(może być w innym smaku) na drugą
białą warstwę i wstawić na ostatnie pół godziny czy więcej.Spraw-
-dzić po czasie czy trzecia warstwa gotowa i wyjąć formę z deserem i kroić w trójkąty lub prostokąciki.Można nawet obtoczyć w cukrze jak kto woli i podawać.
rozpuścić,rozmieszać i zestawić do wystudzenia.Dwie łyżki żelatyny namoczyć i czekać,aż spęcznieje,potem zmiksować blenderem jogurt,dodając żelatynę.Potem odstawić do lekkiego stężenia.Przygotować niewielką foremkę okrągłą lub prostokątną,
zrobić miejsce w lodówce,a do formy wlać wpół stężałą czerwoną galaretkę owocową i wstawić na 30-40 min.do lodówki,potem białą
jogurtową jak stężeje ta pierwsza na kolejne pół godziny,a jak stę-
-żeje,znowu wylać czerwoną(może być w innym smaku) na drugą
białą warstwę i wstawić na ostatnie pół godziny czy więcej.Spraw-
-dzić po czasie czy trzecia warstwa gotowa i wyjąć formę z deserem i kroić w trójkąty lub prostokąciki.Można nawet obtoczyć w cukrze jak kto woli i podawać.