Sposób przygotowania:
Galaretka z oranżady
Do zrobienia tej galaretki wybieramy oranżadę w butelce bezbarwną . Oranżadę podgrzewamy . W szklance w gorącej wodzie ok 4 łyżki rozpuszczamy żelatynę . Gdy jest dobrze rozpuszczona wlewamy ją do ciepłej oranżady .Mieszamy .Zostawiamy aby lekko wystygła . Poziomki myjemy ,osuszamy . Do foremek wkładamy poziomki i zalewamy galaretką wstawiamy do lodówki do zastygnięcia . Po zastygnięciu wyciągamy .Podajemy z bitą śmietaną.
bernika
zbysiowa
2 szklanka oranżada czytamy dwa szklanka oranżada, poprawnie to 2 szklanki oranżady, albo napisz -oranżada- 2 szklanki..itd..
Nie gniewaj się ale źle się to czyta:)
Pyza
iwa643
a ja chciałam podgrzać i to zrobiłam w zimnej z bąbelkami trudno było rozpuścić żelatynę . Ja nie chciałam innej struktury chciałam tylko smak oranżady .
Smakowita88
No to jak to w końcu się robi tą galaretkę. Kurcze, nie mam poziomek. Jagody tylko..ale to musi ohydnie smakować
Babciagramolka
Smakowita - chyba się rozpędzasz .Co ma być ohydnego w smaku oranżady z poziomkami ? Pyza z Iwą dyskutują o sposobie jej robienia a ty oceniasz smak czegoś czego nie robiłaś w dodatku mówisz o zupełnie innym składniku - bo jagody to nie poziomki.
Smakowita88
Ależ Buniu źle mnie zrozumiałaś :-) Napisałam że mam w domu tylko jagody ale w połączeniu z oranżadą musi być ohydny smak.
Babciagramolka
Nadal nie rozumiem czemu jagody czy inne owoce w galaretce z oranżady miały by mieć ohydny smak ?
iwa643