aneta8185

aneta8185

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 517]

Galaretka z truskawkami pod białym puchem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

W dzieciństwie przepadałam za tym deserem, niby nic takiego, bo pospolita galaretka i bita śmietana na wierzchu a jednak ma ten deser coś w sobie, że jest tak uwielbiany.

Galaretka z truskawkami pod białym puchem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Galaretka z truskawkami pod białym puchem

 

 

Sposób przygotowania:

Galaretka z truskawkami pod białym puchem
Truskawki odszypułkowujemy i myjemy, osuszamy. Wrzucamy po 3 sztuki do każdej szklanki. Galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Gdy zacznie lekko tężeć, zalewamy nią truskawki. Szklanki wkładamy do lodówki na czas, aż galaretka całkowicie stężeje. Śmietanę miksujemy ze śmietan fixem i cukrem pudrem na sztywno. Ubitą przekładamy do rękawa lub woreczka i w fantazyjny sposób wykładamy na galaretce z truskawkami. Wierzch dekorujemy ćwiartką truskawki i możemy już rozkoszować się jego smakiem. Jest wprost niezastąpiony w trakcie upałów, zimna galaretka niesamowicie chłodzi.
Galaretka z truskawkami pod białym puchem
Truskawki odszypułkowujemy i myjemy, osuszamy. Wrzucamy po 3 sztuki do każdej szklanki.
Galaretka z truskawkami pod białym puchem
Galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Gdy zacznie lekko tężeć, zalewamy nią truskawki. Wstawiamy do lodówki.
Galaretka z truskawkami pod białym puchem
Śmietane kremówkę ubijamy ze śmietan fixem i cukrem pudrem.