Sposób przygotowania:
Galaretki na jeden kęs
Prostokątną formę o wymiarach 15 x 20 cm wykładamy folią aluminiową. Galaretkę jagodową rozpuszczamy w 200 ml wrzącej wody. Wlewamy do formy i wstawiamy do lodówki do zastygnięcia.Cytrynową galaretkę rozpuszczamy w 380 ml wrzącej wody. Do 180 ml płynu dodajemy śmietanę, dokładnie mieszamy. Wlewamy na zastygniętą galaretkę jagodową i ponownie wstawiamy formę do lodówki. Gdy biała warstwa zastygnie, wlewamy pozostałą galaretkę cytrynową. Wkładamy do lodówki do stężenia. Truskawkową galaretkę rozprowadzamy w 200 ml wrzącej wody, gdy ostygnie wlewamy do formy.Odstawiamy do całkowitego stężenia, a najlepiej na co najmniej 4-5 godzin lub na noc do lodówki. Wiórki kokosowe mielimy w młynku do kawy na drobny pył (dosłownie kilka sekund, gdyż miksując dłużej, zamiast pyłku otrzymamy "masło" kokosowe).Foremkami do ciastek wycinamy z galaretek ulubione kształty. Panierujemy w kokosie.
kołczu