gutka94

gutka94

Szef Kuchni
[Przepisów: 27]

Galaretki podawane w skórce pomarańczy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Galaretki podane w skórce pomarańczowej idealnie sprawdzą się na przyjęciach nie tylko dla dzieci, ale również dla dorosłych.

Galaretki podawane w skórce pomarańczy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Galaretki podawane w skórce pomarańczy

 

  • 3 galaretki (dowolne smaki i kolory)
  • 6 pomarańczy lub grejpfrutów

Sposób przygotowania:

Galaretki podawane w skórce pomarańczy
Galaretki przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odstawiamy by ostygły. Owoce myjemy, sparzamy. Przekrawamy wzdłuż na połówki. Z każdej połówki wydrążamy miąższ. Przestudzone, ale płynne jeszcze galaretki wlewamy do wydrążonych połówek owoców. Do każdej połówki możemy wlać inny kolor galaretki. Odstawiamy do lodówki aż do chwili stężenia galaretek. Następnie kroimy połówki na mniejsze cząstki. Smacznego!
Galaretki podawane w skórce pomarańczy
Wybieramy owoce z ładną skórką, mogą to być pomarańcze lub grejpfruty.
Galaretki podawane w skórce pomarańczy
Owoce po dokładnym umyciu i spażeniu, kroimy wzdłuż.
Galaretki podawane w skórce pomarańczy
Z każdej połówki pomarańczy/grejpfruta wydrążamy miąższ.
Galaretki podawane w skórce pomarańczy
Do skórek owoców wlewamy przestudzone galaretki i wstawiamy do lodówki aż do stężenia galaretek.