Duusiak

Duusiak

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 109]

Galaretkowy deser w paski

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Efektowny i pyszny deser.

Galaretkowy deser w paski

Składniki:

Galaretkowy deser w paski

 

  • 1/2 opakowania galaretki ametystowej (fioletowa)
  • 1 opakowanie galaretki turkusowej
  • 1/2 opakowania galaretki truskawkowej
  • bita śmietana w sprayu
  • kolorowa posypka do dekoracji

 

 

Sposób przygotowania:

Galaretkowy deser w paski
Galaretkę ametysową rozpuścić w gorącej wodzie i wymieszać. Odstawić do ostygnięcia. Turkusową rozpuścić w gorącej wodzie i wymieszać. Odstawić do wystygnięcia. Przestudzoną galaretkę turkusową wlać do szklanek po 4 łyżki do każdej szklanki. I wstawić do lodówki. Galaretkę o smaku truskawkowym rozpuścić w gorącej wodzie ,wymieszać. Odstawić,aby ostygła. Na stężałą turkusową galaretkę wlać galaretkę truskawkową i włożyć do lodówki. Gdy truskawkowa galaretka stężeje, wlać fioletową.I odstawić do lodówki. Następnie znowu wlać galaretkę niebieską. Odstawić do lodówki .