mikidziuba

mikidziuba

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 119]

Gofry.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Sprawdzony przepis na chrupiące i pulchne gofry.

Gofry.

Składniki:

Gofry.

 

  • 4 jaja,
  • 2,5 szkl mąki,
  • 1,5 szkl mleka,
  • 0,5 szkl oleju,
  • 1/3 szkl cukru,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia.

Sposób przygotowania:

Gofry.
Żółtka oddzielić od białek. Z białek ubijamy pianę. Resztę składników łączymy ze sobą, na koniec dodając sztywną pianę. Delikatnie mieszamy i pieczemy gofry na posmarowanej masłem gofrownicy. Żeby gofry były ciągle chrupiące, po upieczeniu nie układamy ich jeden na drugim, tylko osobno. Gofry możemy podawać z dżemem, konfiturą lub bitą śmietaną z owocami.

Tagi:

gofry desery