pioge7

pioge7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 604]

Gofry

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

bardzo dobre, wszyscy je uwielbiają

Gofry Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Gofry

 

  • 2 szklanki mąki
  • 1 i 3/4 szklanki mleka
  • 4 jajka
  • 60 g cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 15 dag margaryny
  • opakowanie cukru wanilinowego
  • cukier puder
  • owoce do dekoracji

 

Sposób przygotowania:

Gofry
Jajka należy utrzeć w mikserze dokrawając do nich cukier. Potem dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koniec wlewamy do tego mleko oraz roztopione masło. Na sam koniec wsypujemy cukier wanilinowy. Odmierzając porcje wlewamy do gofrownicy i pieczemy. Można udekorować: cukrem pudrem, bita śmietaną, dżemem lub czekoladą oraz truskawkami.
Gofry
Ciasto wlewamy do gofrownicy
Gofry
Gofry pieczemy w gofrownicy