gosia239

gosia239

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 234]

Gofry kruche

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kruche gofry z dodatkiem czekolady i truskawek

Gofry kruche Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gofry kruche

 

Sposób przygotowania:

Gofry kruche
Margarynę rozpuszczamy. Następnie całe jajka ucieramy z cukrem, dodajemy proszek do pieczenia i mleko mieszamy. Dodajemy skórkę cytrynową i sok z jednej cytryny. Na końcu wmieszać mąkę i rozpuszczoną margarynę mieszamy na jednolite ciasto. Gotowe ciasto nakładamy na rozgrzaną gofrownicę. Pieczemy na złoty kolor. Gotowe gofry polewamy rozpuszczoną czekoladową dodając kawałki truskawek.
Gofry kruche
Całe jajka ucieramy z cukrem aż cukier się rozpuści
Gofry kruche
Na końcu do ciasta dodajemy mąkę i margarynę
Gofry kruche
Przygotowane jednolite bez grudek ciasto na gofry
Gofry kruche
Ciasto nakładamy na rozgrzane płytki gofrownicy