mysza75

mysza75

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 914]

Gofry ryżowo sojowe z migdałami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Gofry z napojem ryżowym i sojowymi deserkami polecam bardzo dbore

Gofry ryżowo sojowe z migdałami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Gofry ryżowo sojowe z migdałami

 

  • 3/4 szklanki napoju ryżowego

 

 

  • 2 jaja

 

  • 1 łyżka spirytusu

 

 

  • 1 deserek sojowy waniliowy

 

  • 1 deserek sojowy czekoladowy

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Gofry ryżowo sojowe z migdałami
Do miski od blendera wsypuje mąkę , dodaję napój ryżowy, wbijam jaja, dodaję spirytus, olej. Całość miksuję blenderem na puszysta masę. Wstawiam do lodówki na godzinę ciasto. Gofrownicę rozgrzewam 10 minut wcześniej smaruje pędzelkiem olejem. Wylewam ciasto po 3 łyżki na każdego gofra. Piekę około 7 minut aż będą chrupiące. Na każdego gofra nakładam deser sojowy waniliowy i czekoladowy, dekoruję borówkami, malinami, winogronem, posypuję migdałami słupkami.
Gofry ryżowo sojowe z migdałami
ciasto na gofry na bazie mleka ryzowego w misce
Gofry ryżowo sojowe z migdałami
Gofry upieczone w gofrownicy pieczone około 7 minut