annamaria

annamaria

Szef Kuchni
[Przepisów: 75]

Gorąca czekolada

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Doskonała na chandrę... w mgnieniu oka poprawia nastrój :)

Gorąca czekolada

Składniki:

Gorąca czekolada

 

  • pół tabliczki gorzkiej czekolady
  • 2 łyżko kakao
  • 0,5l mleka - 3,2%
  • 5 łyżek likieru czekoladowego lub kawowego
  • 1 łyżka cukru
  • 100 ml kremówki
  • 1/2 opakowania cukru waniliowego
  • 1 łyżka cukru pudru

Sposób przygotowania:

Gorąca czekolada
W garnuszku zagotować mleko z dodatkiem cukru i kakao. Dodać pokruszoną (lub potartą) czekoladę i mieszać aż całkiem się rozpuści. Dodać likier czekoladowy lub kawowy - w zależności od upodobań. Przelać do filiżanek. Udekorować kremówką ubitą z cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Pić oczywiście na gorąco :)

Tagi:

czekolada