Sposób przygotowania:
Grejpfrutowa sałatka
Na początku grejpfruta obrać ze skórki i pokroić w kostkę.
Jajka ugotować na twardo, ostudzić.Zimne pozbawić łupinek i również pokroić w kostkę.
Następnie dodać kukurydzę odsączoną z zalewy.
Wszystkie składniki połączyć z majonezem.
Doprawić solą i pieprzem do smaku.Całość razem dokładnie wymieszać.
Gotową sałatkę przełożyć do dwóch miseczek. Wierzch sałatki można posmarować cienką warstwą majonezu i udekorować listkiem pietruszki.
Sałatkę przechowywać w lodówce i najlepiej spożyć w ciągu 2 dni.
Smacznego.
Jajka ugotować na twardo, ostudzić.Zimne pozbawić łupinek i również pokroić w kostkę.
Następnie dodać kukurydzę odsączoną z zalewy.
Wszystkie składniki połączyć z majonezem.
Doprawić solą i pieprzem do smaku.Całość razem dokładnie wymieszać.
Gotową sałatkę przełożyć do dwóch miseczek. Wierzch sałatki można posmarować cienką warstwą majonezu i udekorować listkiem pietruszki.
Sałatkę przechowywać w lodówce i najlepiej spożyć w ciągu 2 dni.
Smacznego.