majka190382

majka190382

Kucharz
[Przepisów: 26]

Grillowana karkówka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Połaczenie keczupu i musztardy dają ciekawy smak, dodatek tych wszystkich przypraw jeszcze bardziej wzbogaca go, polecam

Grillowana karkówka

Składniki:

Grillowana karkówka

 

  • 10 plastrów karkówki
  • musztarda dijon
  • 1/2 keczupu włoskiego
  • 4 łyżki oleju
  • po 1 łyżce: majeranku, soli, pieprzu, czosnku granulowanego, papryki słodkiej, rozmarynu, kolendry

Sposób przygotowania:

Grillowana karkówka
Karkówkę za pomocą ręcznika papierowego obsuszamy. Mieszamy ze sobą wszystkie przyprawy i nacieramy nimi karkówkę. Tak przygotowane mięso dkładamy na min. godzinę. Musztardę mieszamy z keczupem i dodajemydo nich olej. Po godzinie karkówkę w przyprawach wkładamy do marynaty. Marynujemy ją tak najlepiej przez całą noc. Grilujemy na rumiano z każdej strony. Podajemy z pieczywem i ulubiona surówką