Sposób przygotowania:
Makaron z grillowanymi warzywami i szynkąETAP 1:
Warzywa umyć i oczyścić z nasion. Fasolkę szparagową ugotować w osolonej wodzie.
ETAP 2:
Cebulę pokroić w półplasterki i usmażyć na oleju, pod koniec dodać wędzoną szynkę pokrojoną w szerokie paski i rozgnieciony czosnek. Całość jeszcze przez chwilę smażyć mieszając. Zdjąć z ognia i doprawić do smaku solą oraz świeżo mielonym pieprzem.
ETAP 3:
Cukinię umyć, usunąć gniazdo nasienne i pokroić.
ETAP 4:
Fasolkę szparagową pokroić na mniejsze kawałki, cukinię pokroić w grube słupki i grillować partiami na patelni grillowej.
ETAP 5:
Papryki pokroić w podobnej szerokości paski i również grillować na patelni. Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu i odcedzić. Makaron wymieszać z cebulą i szynką oraz z grillowanymi warzywami. Podawać posypany listkami świeżego majeranku.
*fasolka może być mrożona
Alexandra Dropinsky
biedroneczki