Sposób przygotowania:
Grillowane skrzydełka z orientalną nutą
Skrzydełka dokładnie myjemy, osuszamy i odcinamy lotki. Mięso dokładnie nacieramy przyprawą do kebaba i harissą.
Sok z cytryny mieszamy z sosem sojowym. Zalewamy nimi mięso. Odstawiamy na około 1 godzinę do lodówki. Po tym czasie rozgrzewamy piekarnik z funkcją grilla na 200 *C. Kurczaka układamy na ruszcie. Dodatkowo smarujemy pozostałym sosem.
Grillujemy około 60 minut, od czasu do czasu obracamy skrzydełka.
Podajemy z ulubionym sosem.
Sok z cytryny mieszamy z sosem sojowym. Zalewamy nimi mięso. Odstawiamy na około 1 godzinę do lodówki. Po tym czasie rozgrzewamy piekarnik z funkcją grilla na 200 *C. Kurczaka układamy na ruszcie. Dodatkowo smarujemy pozostałym sosem.
Grillujemy około 60 minut, od czasu do czasu obracamy skrzydełka.
Podajemy z ulubionym sosem.
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2
ciasteczka