Sposób przygotowania:
Grillowane jabłka z bitą śmietaną
Bitą śmietanę przyrządzamy wg opisu na opakowaniu "Mix do śmietany" (czyli ubijamy śmietanę mikserem, dosypujemy Mix i cukier puder i jeszcze trochę miksujemy). Gotową śmietanę schładzamy w lodówce. Jabłka obieramy i pozbywamy się środków, kroimy w plastry. Rozgrzewamy patelnię, jeśli macie grillową to idealnie, jeśli nie to proponuję użyć troszeczkę masła, aby jabłka się nie przypaliły. Jabłka co jakiś czas obracamy i gdy będą lekko przyrumienione posypujemy je cukrem waniliowym i jeszcze chwilę smażymy. Ściągamy je z patelni, kładziemy na talerzu kilka plastrów i dodajemy bitą śmietanę, którą posypujemy posypką, ja użyłam kakaowo-waniliowej. Jeśli jabłek nie smażymy od razu po obraniu, to polewamy je sokiem z połowy cytryny.