Sposób przygotowania:
Grillowane paróweczki z papryką
Podany przepis można wykonać zarówno na patelni grillowej, w piekarniku bądź na tradycyjnym grillu. Kiełbaski nacinamy poprzecznie po obu stronach dzięki czemu kiełbaski szybciej się zrobią, nie popękają nam i ewentualny zawarty w nich tłuszcz ładnie się wytopi. Ząbek czosnku obieramy i odcinamy mały plaster z brzegu. Nacieramy nim patelnie i gdy widzimy, że z ząbka nie wydziela się już sok odkrawamy kolejny plaster. Rozgrzewamy patelnie. Kładziemy na rozgrzaną patelnie/ ruszt kiełbaski i smażymy ok 5 minut na jednej stroni aż skórka się zarumieni. Przewracamy na drugą stronę i przypieczony wierzch posypujemy delikatnie słodką papryką. po 3 minutach przewracamy ponownie kiełbaski aby papryka lekko się zarumieniła. Można w tym czasie dodać na grill pokrojone pieczywo.