Sposób przygotowania:
Grillowany łosoś z papryką
Łososia posypujemy przyprawą do ryb (jak nie mamy takiej gotowej, możemy użyć pieprzu cytrynowego i soli ziołowej). Rybę odstawiamy na pół godziny i kroimy w kostkę. Obie papryki po umyciu i usunięciu gniazd nasiennych kroimy w kostkę. Jeżeli będziemy używać grilla elektrycznego, to smarujemy go odrobiną oliwy i na rozgrzanym układamy rybę i paprykę. Smażymy parę minut z każdej strony, aż ryba nie będzie surowa, a papryka ładnie się zarumieni (paprykę trzeba grillować ciut dłużej niż rybę). Jeżeli danie będziemy przygotowywać na grillu tradycyjnym, to łososia nie musimy kroić w kostkę, tylko w całości kładziemy na folii aluminiowej wysmarowanej odrobiną oliwy i grillujemy przez ok. 10 minut. Paprykę też możemy grillować po wcześniejszym włożeniu do folii, lub bezpośrednio na ruszcie.
biedroneczki