Sposób przygotowania:
Grillowany pomarańcz otulony bitą śmiet.
Pomarańcza porządnie umyć i osuszyć. Pokroić w plastry o grubości 5mm. Patelnię grillową dobrze rozgrzać. Na patelnię kłaść plastry owocu i grillować. Gdy jedna strona się zrumieni obrócić pomarańcza i posypać szczyptą cukru każdy plaster. Zdjąć z patelni i odstawić na 2 minut aby lekko przestygły. W tym czasie do miseczki z bitą śmietaną dodać sok z pomarańczy i rozkruszyć pierniczki. Wymieszać. W między czasie na gorącej patelni uprażyć delikatnie sezam. Wokół boków miski ułożyć plastry grillowanego pomarańcza i nałożyć na wierzch bitą śmietanę. Na bitą śmietanę położyć plaster owocu i posypać wszystko uprażonym sezamem. Podawać i jeść od razu. Smacznego!
kołczu
monikaT83
Editha
monikaT83