Sposób przygotowania:
Grillowany pomarańcz otulony bitą śmiet.
Pomarańcza porządnie umyć i osuszyć. Pokroić w plastry o grubości 5mm. Patelnię grillową dobrze rozgrzać. Na patelnię kłaść plastry owocu i grillować. Gdy jedna strona się zrumieni obrócić pomarańcza i posypać szczyptą cukru każdy plaster. Zdjąć z patelni i odstawić na 2 minut aby lekko przestygły. W tym czasie do miseczki z bitą śmietaną dodać sok z pomarańczy i rozkruszyć pierniczki. Wymieszać. W między czasie na gorącej patelni uprażyć delikatnie sezam. Wokół boków miski ułożyć plastry grillowanego pomarańcza i nałożyć na wierzch bitą śmietanę. Na bitą śmietanę położyć plaster owocu i posypać wszystko uprażonym sezamem. Podawać i jeść od razu. Smacznego!
![Grillowany pomarańcz otulony bitą śmiet. Grillowany pomarańcz otulony bitą śmiet.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/grillowany-pomarancz-otulony-bita-smiet-169666.jpg)
![Grillowany pomarańcz otulony bitą śmiet. Grillowany pomarańcz otulony bitą śmiet.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/grillowany-pomarancz-otulony-bita-smiet-169667.jpg)
![Grillowany pomarańcz otulony bitą śmiet. Grillowany pomarańcz otulony bitą śmiet.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/grillowany-pomarancz-otulony-bita-smiet-169668.jpg)
![Grillowany pomarańcz otulony bitą śmiet. Grillowany pomarańcz otulony bitą śmiet.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/grillowany-pomarancz-otulony-bita-smiet-169669.jpg)
kołczu
monikaT83
Editha
monikaT83