ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Gruszki w karmelu 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Gruszkowy deser z orzechami na jesienny wieczór.

Gruszki w karmelu 2

Składniki:

Gruszki w karmelu 2

 

Sposób przygotowania:

Gruszki w karmelu 2
Mleko, cukier, cukier waniliowy oraz miód wlewamy do rondelka. Doprowadzamy do wrzenia. Zmniejszamy ogień i gotujemy cały czas mieszając. Gruszki myjemy, obieramy ze skórki. Przekrawamy na pół wzdłuż, i wycinamy gniazda nasienne. Układamy je grzbietami do góry. Gdy cukier i reszta roztopią się zamaczamy gruszki w karmelu, wyjmujemy, układamy na talerzu i od razu posypujemy je pokruszonymi orzechami. Podajemy gdy karmel zastygnie.

Tagi:

gruszki