Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Gruszki w zalewie czekoladowej

  • 1
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Gruszki obrać bardzo cienko pozostawiając ogonki, obgotowac w małej ilości

Gruszki w zalewie czekoladowej

Składniki:

Gruszki w zalewie czekoladowej

 

  • 8 gruszek
  • 1 łyżka cukru
  • 4 łyżki śmietany kremówki
  • 2 kopiaste łyżki kakao
  • 1 szkl cukru

Sposób przygotowania:

Gruszki w zalewie czekoladowej
Gruszki obrać bardzo cienko pozostawiając ogonki, obgotowac w małej ilości osłodzonej wody, wyjąć i ostudzić. Śmietankę, 1 szkl cukru i kakao włożyć do niezbyt dużego garnka i na małym ogniu gotować aż powstanie gęsta masa. Każdą gruszke oblać polewą i ustawić na półmisku aby polewa zastygła. Podawać deser niezbyt mocno ochłodzony.