Sposób przygotowania:
Grysiak waniliowy z bananami i galaretką
Niedużą formę wyłożyć herbatnikami. Galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu, przestudzić. Mleko z cukrami zagotować, zdjąć z ognia, dodać kaszę manną i sok z cytryny, energicznie wymieszać, aby nie było grudek. Ponownie zagotować i gotować na małym ogniu przez kilka minut, aż masa bardzo zgęstnieje. Gorącą masę wylać na herbatniki i wygładzić powierzchnię. Na wierzchu ułożyć obok siebie plasterki bananów, które skropić sokiem z cytryny. Zalać przestudzoną galaretką. Wstawić do lodówki na 2 godziny.
Netka
Sarenka
Polecam gorąco. Bazowałam na popularnym w internecie przepisie, ale za nic nie pasowała mi tutaj kostka margaryny do masy, którą pominęłam. Dobrze się stało, bo źle przyswajam tłuste ciasta ;)
ankaaa86_aa
margolata