cherrycola

cherrycola

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 78]

Grzane piwo z koglem-moglem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Rozgrzewające piwko z koglem-moglem

Grzane piwo z koglem-moglem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Grzane piwo z koglem-moglem

 

  • 1 puszka piwa
  • 1 żółtko
  • 2 łyżeczki cukru

Sposób przygotowania:

Grzane piwo z koglem-moglem
Rozgrzewające piwko z koglem-moglem .Piwo podgrzewamy do ok 60 stopni w garnku. Żółtko ucieramy wraz z cukrem na gładką masę. Na dno pokala wylewamy połowę otrzymanej masy. Wlewamy ciepłe piwo, a na wierzch wlewamy resztę kogla-mogla. Tak oto otrzymany napój jest gotowy od razu do spożycia. Smacznego!
Grzane piwo z koglem-moglem
Żółtko z cukrem ucieramy na gładką masę
Grzane piwo z koglem-moglem
otrzymujemy biało-żoltą puszystą piankę
Grzane piwo z koglem-moglem
Na dół pokala wlewamy połowę kogla-mogla
Grzane piwo z koglem-moglem
Następnie wlewamy podgrzane piwo a na samym końcu druga połowę kogla

Tagi:

piwo