Sposób przygotowania:
Żeberka duszone w piwie
Żeberka kroimy na kawałki i umieszczamy w garnku. Dodajemy ząbki czosnku. Następnie posypujemy je solą ziołową i dużą ilością przyprawy do mięsa.
Całość powoli zalewamy piwem. Następnie przykrywamy garnek i stawiamy na gazie do wolnego duszenia. Po 30 minutach z garnka zdejmujemy pokrywkę i od tej pory dusimy żeberka bez przykrycia, żeby piwo mogło powoli odparowywać.
Co jakiś czas żeberka obracamy na drugą stronę. Dusimy je na małym ogniu, aż będą miękkie a piwo ładnie odparuje. Żeberka podajemy np. z ziemniakami polanymi sosem piwnym.
Całość powoli zalewamy piwem. Następnie przykrywamy garnek i stawiamy na gazie do wolnego duszenia. Po 30 minutach z garnka zdejmujemy pokrywkę i od tej pory dusimy żeberka bez przykrycia, żeby piwo mogło powoli odparowywać.
Co jakiś czas żeberka obracamy na drugą stronę. Dusimy je na małym ogniu, aż będą miękkie a piwo ładnie odparuje. Żeberka podajemy np. z ziemniakami polanymi sosem piwnym.