Sposób przygotowania:
Grzaniec piwny z czekoladą.
Czekoladę połamać i rozpuścić w rondelku z mlekiem lub śmietanką,na małym ogniu,ciągle mieszając,by nie przypalić.Piwo
wlać do nieco większego garnka i podgrzać na równie małym ogniu,dodać na 2 min.przed zdjęciem z palnika dużą szczyptę goździków.Potem zebrać je łyżeczką i odłożyć na spodek.Najpierw do kufli wlać roztopionej czekolady,potem piwo i
wymieszać długą łyżką.Podawać można grzaniec w szklanych kuflach lub kamionkowych dzbanuszkach.
wlać do nieco większego garnka i podgrzać na równie małym ogniu,dodać na 2 min.przed zdjęciem z palnika dużą szczyptę goździków.Potem zebrać je łyżeczką i odłożyć na spodek.Najpierw do kufli wlać roztopionej czekolady,potem piwo i
wymieszać długą łyżką.Podawać można grzaniec w szklanych kuflach lub kamionkowych dzbanuszkach.