rzelkazag

rzelkazag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 379]

Grzanki z patelni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Prosty pomysł na wykorzystanie czerstwego chleba, który nam zalega. Doskonały dodatek do naszych zup i kremów.

Grzanki z patelni

Składniki:

Grzanki z patelni

 

  • 4 duże kromki czerstwego (ale nie suchego) chleba
  • 10g margaryny

Sposób przygotowania:

Grzanki z patelni
Tłuszcz rozgrzać na patelni.

Kromki czerstwego chleba pokroić wraz ze skórkami na małą kostkę i wrzucić na tłuszcz. Smażyć na małym ogniu cały czas mieszając, by się nie przypaliły.

Tak przygotowane grzanki można wykorzystać od razu bądź przechowywać w szklanym pojemniku z pokrywką.

Są doskonałym dodatkiem do zup- kremów.

Tagi:

chleb