reanja

reanja

Złoty Ekspert
[Przepisów: 640]

Pasta śledziowo- jajeczna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 14

Wiem że nie wszyscy przepadają za śledziami, ale my je bardzo lubimy, szczególnie teraz w okresie zimowym, często mamy na nie ochotę.

Pasta śledziowo- jajeczna

Składniki:

Pasta śledziowo- jajeczna

 

 

 

  • mała cebula

 

  • 2-3 łyżki posiekanego szczypiorku nub zielonej cebulki

 

  • 3-4 łyżki majonezu ( może być pomieszany z jogurtem greckim)

 

  • łyżeczka musztardy

 

Sposób przygotowania:

Pasta śledziowo- jajeczna

przygotowanie

Pasta śledziowo- jajeczna
pastę doprawiamy dopiero po godzinie, jest wtedy smaczniejsza

Śledzie moczymy w wodzie lub mleku przez 2 godziny- odcedzamy i osuszamy ręcznikiem kuchennym

Jajka gotujemy na twardo.

Szczypiorek lub cebulkę drobno siekamy.

Śledzie, jajka i cebulę mielimy w maszynce do mięsa, dodajemy szczypiorek i majonez z musztardą- dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki , po przegryzieniu pasta jest o wiele smaczniejsza i dopiero teraz można ją doprawić

I gotowe :)

Smacznego.