Sposób przygotowania:
Gyros wg gruchalke
Piersi umyć, pokroić na drobne kawałki, usmażyć na złoto przyprawiając solą, pieprzem, czerwoną papryką i przyprawą do gyrosa. Ułożyć na samym dnie żaroodpornego naczynia. Następnie pokroić w piórka cebulę i sparzyć. Ułożyć na mięsie i posmarować keczupem. Następną warstwę będzie stanowiła kukurydza, odsączona wcześniej z wody. W miseczce mieszamy 6 łyżek majonezu, 2 łyżki jogurtu, 2 wyciśnięte ząbki czosnku i kilka kropli soku cytryny. Tak powstały sos jest kolejną warstwą. Na niego wykładamy poszatkowaną i umytą kapustę pekińską. Naczynie przykrywamy pokrywką, wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 150 stopni i podgrzewamy przez 15-20 minut. Smacznego
boss007-81
gruchalke
boss007-81
gruchalke