Irvingtea

Irvingtea

Szef Kuchni
[Przepisów: 59]

Halibut wędzony herbacianym dymem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Rybę natrzeć przyprawą, olejem, solą i pieprzem.

Halibut wędzony herbacianym dymem

Składniki:

Halibut wędzony herbacianym dymem

 

  • 4 porcje filetów halibuta,
  • 1 łyżka ryżu jaśminowego,
  • 1 łyżeczka startej skórki z cytryny,
  • 1 łyżeczka startej skórki z pomarańczy,
  • sól, pieprz,
  • szczypta Przyprawy do ryb Kamis,
  • oliwa 50 ml,
  • 2 saszetki Herbaty Zielonej Cytrynowej Irving

 

Sposób przygotowania:

Halibut wędzony herbacianym dymem
Na patelni podgrzać ryż, herbatę wysypać z saszetek, skórkę z pomarańczy i cytryny. Na patelnię położyć metalową kratkę na niej rybę. Całość owinąć folią aluminiową, aby dym się nie wydostawał. Po 12 min. rybę odwróć po 10 minutach zgasić ogień i pozostawić na kuchni, bez zdejmowania pokrywki, na następne 15 min. Sprawdź, czy mięso jest uwędzone i miękkie. Można podawać osobno pokrojone, z ryżem lub kluskami i duszonymi warzywami. Przepis pochodzi ze strony www.irvingtea.pl