Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Hod dogi z warzywami i prażoną cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Moja ulubiona ciepła kolację to domowe hod dogi – chrupiąca bułka, ciepła parówka i cała gama warzyw idealnie się na nią nadają :)

Hod dogi z warzywami i prażoną cebulką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Hod dogi z warzywami i prażoną cebulką

 

  • 2 mini bagietki lub bułki hod dogowe
  • 2 długie parówki hoddogowe
  • ogórek zielony
  • kapusta pekińska
  • pomidor
  • prażona cebulka
  • zielona cebulka lub szczypiorek
  • ketchup
  • musztarda

Sposób przygotowania:

Hod dogi z warzywami i prażoną cebulką
Parówki gotujemy na cipeło. Kapustę szatkujemy, ogórka myjemy i kroimy w cieniutkie plasterki, pomidorka kroimy w pół plasterki. Szczypiorek siekamy. Bułki przkrawamy wzdłuż i wkałdmy do nagrzanego do 220 stopnie piekarniak na około 4 minut. Następnie je wyciągamy, polewamy środek ketchupem, ukłamy w n ich parówki. Parówki przykrywamy warstwą warzyw – kapusty pomidora i ogórka następnie polewamy musztardą i ketchupem, posypujemy prażoną cebulką i szczypiorkiem. Podajemy tuż po przygotowaniu
Hod dogi z warzywami i prażoną cebulką
Etap 1 kapustę oraz szczypiorek drobno siekamy
Hod dogi z warzywami i prażoną cebulką
Etap 2 do ciepłych bułkę przedkładamy parówki i polewamy ketchupem
Hod dogi z warzywami i prażoną cebulką
Etap 3 na parówki nakładamy wszystkie warzywa i polewamy musztardą