Sposób przygotowania:
Imprezowe galaretki
Pomarańcze przekroić na pół. Wydrążyć łyżką ze środka owoc. Trzeba uważać, aby nie zrobić dziury w skórce! Każdą galaretę osobno rozpuścić w 1/2 mniej wody niż jest w przepisie. Umieścić wydrążone połówki pomarańczy na jakimś naczyniu, tak aby nie kolebały się na boki. Ja jako "stojaka" użyłam kieliszków do jajek. Następnie do skórek wlać galaretki i odstawić w chłodne miejsce na jeden dzień. Kiedy galaretki stężeją, należy ostrożnie podzielić połówki na ćwiartki. Położyć je na przemian na talerzu i przyozdobić cukierkami, żelkami bądź galaretkami oraz kawałkami pomarańczy :) Przyozdobić i można zachwycać gości!
Uwaga! Jeśli zostało Wam trochę galaretki, można ją powlewać do kieliszków (szklanych lub plastikowych). Kiedy stężeje, brzegi kieliszka zamoczyć w soku z cytryny, a następnie obtoczyć w cukrze. W ten sposób powstaje nam efekt szronu.
MIŁEJ ZABAWY!!!
Uwaga! Jeśli zostało Wam trochę galaretki, można ją powlewać do kieliszków (szklanych lub plastikowych). Kiedy stężeje, brzegi kieliszka zamoczyć w soku z cytryny, a następnie obtoczyć w cukrze. W ten sposób powstaje nam efekt szronu.
MIŁEJ ZABAWY!!!
cherry
dusia30
Śliweczka
Natala1210
bigos2806
Lady Marmolada
js28
lilalo
bigos2806
na pewno dasz radę :D
mala1413
paulka104