Sposób przygotowania:
Jabłecznik
MUS: Jabłka umyć, obrać, wydrylować i pokroić w średnią kostkę. Następnie pokrojone jabłka do garnka i zalewamy wodą, gotujemy około 10 min (Mają być lekko twardawe). Gdy jabłka już będą dobre wsypujemy 2 galaretki, mieszamy do zagotowania.Gdy mus ostygnie schładzamy go w lodówce, gdy zauważymy, że zrobił sie gęsty, ale nie całkiem sztywny rozprowadzamy go miedzy 2 połówkami biszkoptu. BISZKOPT: Oddzielamy białka od żółtek do dwóch misek. Białka ubijamy, gdy zrobią się sztywnie dodajemy stopniowo cukier. Następnie do owej masy dodajemy żółtka i dalej ubijamy. Pod koniec dosypujemy przesianą mąkę, ale już nie ubijamy, ale miszamy wszystko łyżką. Blache nasmarować olejem, wyłożyć papierem i wlać masę. Pieczemy około 20-30 min w 180 stopniach. WYKONANIE: Chłodny biszkopt trzeba przekroić na pół (Poziomo), dolną warstwę przełożyć musem, nasyępnie nałożyć biszkopt na górę.Można wykonać również lukier i polać ciasto.SmacznrGo!