Sposób przygotowania:
Biszkopt z owocami i galaretką na twarogu
1. W misce ucieramy jaja z cukrem na gładka masę kogel-mogel. Do jednolitej pulchnej masy dodajemy (ostrożnie aby piana nie opadła) mąkę, i już nie miksujemy lecz delikatnie mieszamy. Wlewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok. 30 minut w temp. 180 C.
2. W misce ucieramy masło z cukrem i twarożkiem.
3. We wrzątku rozpuszczamy 2 galaretki i zostawiamy do wystygnięcia, lecz nie do stężenia.
4. Owoce kroimy w drobną kostkę.
5. Na upieczony i wystudzony biszkopt nakładamy masę twarogową. Następnie owoce, całość zalewamy galaretkami (najlepiej robić to ostrożnie i przez małą łyżeczkę). Wkładamy do lodówki aby galaretki stężały.