Sposób przygotowania:
Biszkopt z owocami i galaretką na twarogu
1. W misce ucieramy jaja z cukrem na gładka masę kogel-mogel. Do jednolitej pulchnej masy dodajemy (ostrożnie aby piana nie opadła) mąkę, i już nie miksujemy lecz delikatnie mieszamy. Wlewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok. 30 minut w temp. 180 C.
2. W misce ucieramy masło z cukrem i twarożkiem.
3. We wrzątku rozpuszczamy 2 galaretki i zostawiamy do wystygnięcia, lecz nie do stężenia.
4. Owoce kroimy w drobną kostkę.
5. Na upieczony i wystudzony biszkopt nakładamy masę twarogową. Następnie owoce, całość zalewamy galaretkami (najlepiej robić to ostrożnie i przez małą łyżeczkę). Wkładamy do lodówki aby galaretki stężały.
![Biszkopt z owocami i galaretką na twarogu Biszkopt z owocami i galaretką na twarogu](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/biszkopt-z-owocami-i-galaretka-na-twarogu-400072.jpg)