Gabriela950

Gabriela950

Kuchcik
[Przepisów: 32]

Jabłka kandyzowane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Do dużego rondla wlać wodę i wsypać cukier. Pogrzać do rozpuszczenia. Dodać masło syrop i barwnik. podgrzać do temperatury 148*C.

Jabłka kandyzowane

Składniki:

Jabłka kandyzowane

 

  • 2 szklanki cukru
  • 2/3 szklanki wody
  • 4 łyżki masła
  • 3 łyżki syropu skrobiowego
  • 1/4 łyżki barwniku spożywczego czerwonego

Sposób przygotowania:

Jabłka kandyzowane
Do dużego rondla wlać wodę i wsypać cukier. Pogrzać do rozpuszczenia. Dodać masło syrop i barwnik. podgrzać do temperatury 148*C. Ustawić rondel na garnku z wrzącą wodą lub garnku do gotowania na parze. Nadziać jabłka na patyczki, zanurzyć w syropie. Układać na blaszce do pieczenia pokrytej woskowym papierem. pozostawić do zastygnięcia.Smacznego !!!

Tagi:

jabłka owoce