Pati Kuchareczka

Pati Kuchareczka

Szef Kuchni
[Przepisów: 121]

Jabłka smażone z jajkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Jabłka obieramy, trzemy na grubej tarce i od razu umieszczamy na patelni z rozgrzanym masłem.

Jabłka smażone z jajkami

Składniki:

Jabłka smażone z jajkami

 

  • 4 porcje
  • 4 duże jabłka
  • 3 jajka
  • 1 łyżka stołowa masła
  • 3 łyżki stołowe cukru cynamonowego (ewentualnie waniliowego)

 

Sposób przygotowania:

Jabłka smażone z jajkami
Dusimy je kilka minut, po czym zalewamy ubitymi jajkami i mieszamy. Gdy jajka się usmażą , przekładamy deser na talerzyki i posypujemy cukrem cynamonowym.