tamagochi75

tamagochi75

Starszy Kucharz
[Przepisów: 26]

jablka z kruszonka po szkocku

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

crunchy apple crumle-moje dzieci uwielbiaja na goraco z dodatkiem budyniu waniliowego,odrobina lodow lub naturalna bita smietana.szybkie

jablka z kruszonka po szkocku

Składniki:

jablka z kruszonka po szkocku

 

Sposób przygotowania:

jablka z kruszonka po szkocku
jabłka obrać,wykroić gniazda i pokroić w plastry lub półksiężyce.ułożyć je w naczyniu żaroodpornym i posypać około 15 gramami cukru oraz cynamonem.make na kruszonkę przesiewamy do miski wraz z proszkiem do pieczenia i dodajemy margarynę.rozrabiamy aż uzyskamy konsystencje jakby grubych okuchow chleba dla ptaków (nic innego nie przyszło mi do głowy) po czym dosypujemy cukru,płatków owsianych i znowu chwile rozdrabniamy-mieszając składniki.posypujemy jabłka w naczyniu nasza kruszonka i wkładamy do uprzednio nagrzanego do 190 stopni piekarnika.pieczemy około 40 minut aż do zbrązowienia-zezlocenia kruszonki.nie przykrywamy.aby nasz deser był różowy,dodajemy do jabłek odrobinę jagód.serwujemy sam lub z lodami,budyniem waniliowym lub naturalna bita śmietaną.super deser dla całej rodziny na gorąco i na zimno.można użyć zamiast(lub do jabłek) również gruszek,bananów,ananasów lub innych ulubionych owoców