Sposób przygotowania:
jablka z kruszonka po szkocku
jabłka obrać,wykroić gniazda i pokroić w plastry lub półksiężyce.ułożyć je w naczyniu żaroodpornym i posypać około 15 gramami cukru oraz cynamonem.make na kruszonkę przesiewamy do miski wraz z proszkiem do pieczenia i dodajemy margarynę.rozrabiamy aż uzyskamy konsystencje jakby grubych okuchow chleba dla ptaków (nic innego nie przyszło mi do głowy) po czym dosypujemy cukru,płatków owsianych i znowu chwile rozdrabniamy-mieszając składniki.posypujemy jabłka w naczyniu nasza kruszonka i wkładamy do uprzednio nagrzanego do 190 stopni piekarnika.pieczemy około 40 minut aż do zbrązowienia-zezlocenia kruszonki.nie przykrywamy.aby nasz deser był różowy,dodajemy do jabłek odrobinę jagód.serwujemy sam lub z lodami,budyniem waniliowym lub naturalna bita śmietaną.super deser dla całej rodziny na gorąco i na zimno.można użyć zamiast(lub do jabłek) również gruszek,bananów,ananasów lub innych ulubionych owoców
Natala1210
Ania Hosz
przysmak