Papaja

Papaja

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 382]

Jabłkowe naleśniki.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

inna wersja znanych naleśników

Jabłkowe naleśniki. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Jabłkowe naleśniki.

 

  • 3 jaja
  • 3 szklanki mąki
  • 1/2 litra mąki
  • około 1litra wody gazowanej
  • 4 łyżki cukru
  • szczypta soli
  • 10 małych jabłek

Sposób przygotowania:

Jabłkowe naleśniki.
Do wysokiego naczynia wkładamy jaja, mąkę, cukier i sól wlewamy mleko. Miksujemy w między czasie dolewamy wodę gazowaną tak by powstało niezbyt gęste ciasto. Jabłka dokłądnie myjemy i ścieramy na wiórki. Dodajemy do ciasto i dokłądnie mieszamy. Rozgrzewamy patelnię i nalewamy masę naleśnikową rozprowadzając ją po całej powierzchni patelni. Smażymy dokładnie na małym ogniu na ciemno złoty kolor z obu stron.
Jabłkowe naleśniki.
rozrobione ciasto z dodanymi jabłkami tylko smażyć
Jabłkowe naleśniki.
jabłka z drzewa w ogrodzie jż umyte czekają na stracie i dodanie do naleśników