Sposób przygotowania:
Jaglano-truskawkowy koktajlEtap 1
Kaszę delikatnie prażymy w garnku. Następnie zalewamy ją około 1 i 1/3 szklanką gorącej wody.
Etap 2
Całość delikatnie solimy do smaku i gotujemy na wolnym ogniu do miękkości. Gotową kaszę odstawiamy do ostygnięcia.
ETAP 3
Truskawki myjemy, osuszamy, usuwamy szypułki i miksujemy.
Etap 4
Do zmiksowanych wlewamy zimne mleko. Ponownie mieszamy.
Etap 5
Następnie dodajemy przestudzoną kaszę jaglaną. Całość dokładnie miksujemy. Koktajl rozlewamy do szklanek, dowolnie dekorujemy i podajemy!
Marika-
Holly
jaga85
Lekkie grudki zostają. Można ewentualnie dodać więcej wody, by kasza była bardziej rozgotowana. Wówczas lepiej się zmiksuje!