Sposób przygotowania:
Truskawkowy koktajl jaglany z ostropestem
Kaszę przepłukać na sitku bardzo dokładnie. Następnie wrzucić do rondelka, zalać wodą, ugotować aż będzie miękka. Przestudzić lekko. Przełożyć do wysokiego naczynia od blendera. Wlać mleko i zmiksować kaszę z płynem na gładką masę. Dorzucić truskawki (mogą być zamrożone) wlać miód i ponownie miksować. Miksować tak długo aż koktajl będzie gładki. Nasiona ostropestu wsypać do młynka do kawy i zmielić. Wsypać do koktajlu, wymieszać. Koktajl przelać do szklaneczek. Podawać od razu lub jeszcze schłodzić (w przypadku truskawek świeżych a nie mrożonych)
![Truskawkowy koktajl jaglany z ostropestem Truskawkowy koktajl jaglany z ostropestem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/truskawkowy-koktajl-jaglany-z-ostropestem-327193.jpg)
![Truskawkowy koktajl jaglany z ostropestem Truskawkowy koktajl jaglany z ostropestem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/truskawkowy-koktajl-jaglany-z-ostropestem-327194.jpg)
![Truskawkowy koktajl jaglany z ostropestem Truskawkowy koktajl jaglany z ostropestem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/truskawkowy-koktajl-jaglany-z-ostropestem-327195.jpg)