Sposób przygotowania:
Jagodowy deser z mascarpone
Do miski wkładamy ser mascarpone oraz cukier puder - dokładnie ucieramy je łyżką. W osobnym naczyniu ubijamy na sztywno śmietankę, którą następnie dodajemy do sera i wszystko dokładnie mieszamy.
Do 6 pucharków układamy na dno po 1 biszkopcie. Kazdy biszkopt zalewamy 1 łyżką wódki lub innym alkoholem.
Wykładamy połowe masy mascarpone, a nastepnie posypujemy serek jagodami. Świeżymi lub ze słoika. Następnie układamy kolejną warstwę mascarpone i dekorujemy deser jagodami - jemy zaraz po przygotowaniu.
Do 6 pucharków układamy na dno po 1 biszkopcie. Kazdy biszkopt zalewamy 1 łyżką wódki lub innym alkoholem.
Wykładamy połowe masy mascarpone, a nastepnie posypujemy serek jagodami. Świeżymi lub ze słoika. Następnie układamy kolejną warstwę mascarpone i dekorujemy deser jagodami - jemy zaraz po przygotowaniu.