Pyza

Pyza

Złoty Ekspert
[Przepisów: 988]

Jaja w majonezie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

przekąska łatwa i smaczna, takie jajka chyba każdy lubi

Jaja w majonezie

Składniki:

Jaja w majonezie

 

  • 3-6 świeżych jajek,
  • 4-5 łyżek majonezu,
  • 1/2 łyżeczki musztardy Dijon
  • 1 łyżeczka soku z cytryny,
  • do smaku: sól, pieprz ziołowy,
  • do posypania: posiekany szczypiorek,

 

Sposób przygotowania:

Jaja w majonezie
Jaja umyć, ugotować na twardo, ostudzić w zimnej wodzie i obrać ze skorupek. Każde przekroić na pół. Majonez wymieszać z musztardą, sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem ziołowym. Polać sosem jajka i posypać całość szczypiorkiem.

Tagi:

jajko jajka