nogawkuchni

nogawkuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 403]

Jajeczna sałatka z porem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Sałatka, którą można jeść zarówno samą, jak i w ramach dodatku do obiadu.

Jajeczna sałatka z porem. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Jajeczna sałatka z porem.

 

 

 

Sposób przygotowania:

Jajeczna sałatka z porem.
Jajka ugotować na twardo i gdy przestygną pokroić je w kostkę i przesypać do miseczki. Oczyszczonego pora pokroić w półksiężyce i dodać go do jajek. Do jajek i pora dodać majonez i całość dokładnie wymieszać. Posolić do smaku. Wstawić gotową sałatkę przynajmniej na pół godziny do lodówki,wtedy jej smak się bardziej wyostrzy, a przede wszystkim por zmięknie i będzie dzięki temu wygodniejszy w jedzeniu i nie będzie potrzeby by go wcześniej przed krojeniem przykładowo sparzać.
Jajeczna sałatka z porem.
Pokrojone w kostkę jajka ugotowane na twardo.
Jajeczna sałatka z porem.
Por pokrojony w mniejsze części jakby w półksięzyce, półtalarki.
Jajeczna sałatka z porem.
Rozdrobnione jajka i por z dodatkiem majonezu tuż przed wymieszaniem.

Tagi:

jajko jajka