Sposób przygotowania:
Jajeczna sałatka z porem.
Jajka ugotować na twardo i gdy przestygną pokroić je w kostkę i przesypać do miseczki. Oczyszczonego pora pokroić w półksiężyce i dodać go do jajek. Do jajek i pora dodać majonez i całość dokładnie wymieszać. Posolić do smaku. Wstawić gotową sałatkę przynajmniej na pół godziny do lodówki,wtedy jej smak się bardziej wyostrzy, a przede wszystkim por zmięknie i będzie dzięki temu wygodniejszy w jedzeniu i nie będzie potrzeby by go wcześniej przed krojeniem przykładowo sparzać.
![Jajeczna sałatka z porem. Jajeczna sałatka z porem.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jajeczna-salatka-z-porem-205753.jpg)
![Jajeczna sałatka z porem. Jajeczna sałatka z porem.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jajeczna-salatka-z-porem-205754.jpg)
![Jajeczna sałatka z porem. Jajeczna sałatka z porem.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jajeczna-salatka-z-porem-205755.jpg)