Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Jajka nadziewane pastą z ryby

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Jajka z pastą najlepiej podawać z pieczywem i majonezem

Jajka nadziewane pastą z ryby Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Jajka nadziewane pastą z ryby

 

  • 25 dag makrela wędzona,
  • 4 łyżki majonez kielecki,
  • 5 szt jaja na twardo,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz

 

Sposób przygotowania:

Jajka nadziewane pastą z ryby
Makrelę dokładnie oczyścić z ości. Włożyć do miski, rozdrobnić widelcem dodać majonez i wymieszać. Przyprawić do smaku. Jajka przekroić wzdłuż na połówki, wyjąć żółtka. Białka napełnić farszem.
Jajka nadziewane pastą z ryby
Etap 1
Jajka nadziewane pastą z ryby
Etap 2