Sposób przygotowania:
Jajka sadzone z kiełbaską i cebulkąETAP 1:
Kiełbaskę pokroić w kostkę. cebulę obrać i również pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju i wrzucić cebulę i kiełbaskę. Smażyć aż się zrumieni, mieszając od czasu do czasu.
Na koniec doprawić trochę solą i pieprzem.
Na drugiej patelni rozgrzać masło i gdy zacznie skwierczeć wbić jajka. Smażyć aż się zetną. Jeśli się za bardzo rozleją po patelni to brzegi białka pozawijać do środka. Jajka doprawić solą i pieprzem.
Następnie jajka odwrócić na drugą stronę i smażyć na lekko złoty kolor aż żółtka zetną się odpowiednio. Jajka usmażone zdjąć na talerz i posypać przesmażoną kiełbaską z cebulką.
Podawać z ziemniakami lub pieczywem.